Ki az a Pusziszörny?

Olykor felbukkan nálunk egy kissé ijesztő lény. Kezeivel a gyerekek után kapkodva, lassan, fenyegetőn közeledik. Eközben félelmetes hangokat hallat, mire a gyerekek sikítozva próbálnak menekülni. Egy játékos pillanatban a fantáziánk keltett életre e rémisztő szörnyet, aki csak arra vár, hogy becserkéssze áldozatát. Előle nincs menekvés, egyszer csak lecsap, és végtelen puszikkal árasztja el a rabságába esett gyermeket. Az apró fogoly pedig csak kacag, nevet, hahotázik, míg bírja szusszal. Ha már nem, kimondja az előre megbeszélt titkos jelszót, és a Pusziszörny abban a pillanatban szabadon engedi. Majd újból kezdődhet a játék!

Mi értelme, haszna van egy ilyen játéknak?

1. Közösen eltöltött minőségi idő a gyerekekkel. Kapcsolódás.

2. Kiváló szórakozás, örömet okoz.

3. Erőpróba, testmozgás. Fizikailag is küzdenie kell, hogy elmenekülhessen,megszabadulhasson.

4. Ősi félelmek megélése biztonságos körülmények között.

5. Szorongásoldás, feszültséglevezetés egy humoros, mozgásos játék által.

6. Megtanítja saját határai észlelésére, a másik határainak tiszteletben tartására. Mert joguk van nemet mondani a kellemetlen érintésekre, bármilyen szándékkal is közelít a másik.

7. Csapatmunkára ösztönöz, együttműködésre sarkall. A testvérek összetartása segít a győzelem elérésében.

8. Érzelmi intelligenciát fejleszt.

9. Kreatív tevékenység.

Egyszerű, ostobának tűnő kis játék, mely egy sor pszichológiai előnnyel rendelkezik. Néha a gyerekek számára a leggazdagítóbb élmény, mikor elővéve saját gyermeki énünket, bevonódunk a világukba, és az élet által kínált spontán játékban feloldódva velük együtt éljük meg a jelen valóságát.