ElőkéSzülés

Kristóf baba utolsó pocakban töltött hónapjához közeledve elérkezett az ideje a babaruhák átválogatásának, mosásának, vasalásának. A gondos nővérkék roppantul élvezték, hogy segíthetnek anyának szortírozni, dönteni, hogy melyik kis ruha fiús és melyik lányos. Lelkesen hajtogatták, pakolgatták őket és kifejezetten örültek, amikor egy-egy darabról kiderült, hogy tőlük hagyományozódik át a kis öcsikére.

A lányok számára egyre több kézzelfogható jele van annak, hogy hamarosan érkezik a kistestvérük. Anya egyre növekvő pocakját már megszokták, de most a lakás is pontról pontra átalakul. Veronika ruhácskái új szekrényt kaptak, a pelenkázószekrény Kristóf babát illeti. Minden elrendezve: babaruhácskák a helyükön, kiságy előkészítve, babahordozó és kiskád mamától hazahozva, kitisztítva, kórházi csomag indulásra készen. Hiszen közeleg a karácsony és Veronika jól tudja, hogy kistesója karácsony után érkezik.

20151215_164040.jpg

Lassan lezárul a várakozás időszaka, melyben Dorka és Veronika aktívan részt vettek: pocibabához bújva, simogatva, lábacskáit tapogatva, ultrahangot bogarászva, orvosi vizsgálatokra kísérgetve és az eljövendő babázós időszakot tervezgetve. A szülés/születés forgatókönyve így hangzik: Hamarosan eljön a nap, amikor a kisbaba ki akar majd bújni. Ekkor apa beviszi anyáékat a kórházba, és velük marad a baba megszületéséig. Pontosan úgy, ahogy Dorkánál és Veronikánál is ott volt. Addig mama vigyáz a lányokra, de apa hamarosan hazatér. Verus és Dorci minden nap bemennek a kórházba meglátogatni őket. A baba pici lesz és csak aludni, feküdni, nézelődni, szopizni meg sírni tud. Anya és a baba négyet alszanak bent. Utána hazajönnek, és ettől fogva öten laknak majd otthon, így lesznek egy család. Eddig a terv lányokat is érintő része. Természetesen az otthon töltött időszakról szintén vannak elképzelések. A peluskidobás, az öltöztetésben való segítés és a babacirógatás jogaiért immár előzetes küzdelmek folynak. De anya nem aggódik: jut kellő feladat mindenkinek, mert 2016 egy újabb kaland éve lesz!