Én egy kisöcsit kérek szülinapra...

Dorka negyedik születésnapjára készült. Vágyott ajándékként egy bizonyos, tévében látott interaktív babát nevezett meg. "Fiú vagy lány legyen?" - firtatta tovább a témát anya. "Mmm, fiú." - hangzott a válasz kis gondolkodás után. Ebben meg is állapodtak, azonban pár nap múlva Dorcika újból megemlítette, hogy szeretne egy fiú babát. "Tudom." "De én egy igazi fiút kérek a szülinapomra! Egy igazi fiú babát!" Anya elcsodálkozott, sejtelme sem volt arról, hogy Dorkácska ennyire szeretne egy kisöcsit. Mivel anya és apa egyébként is benne voltak a babaprojektben, ez nem tűnt teljesíthetetlen kívánságnak. "Megpróbáljuk teljesíteni a kérésedet. Reméljük a szülinapodra velünk lesz a kistestvéred is." - ölelte meg anya Dorkát. Felemelő érzés volt megbizonyosodni afelől, milyen szeretettel várja nővére leendő testvérkéjét. Anya valahol igazolva látta azt is, hogy Dorka anno sikeresen feldolgozta első testvére, Veronika születésével járó változásokat, és képes lesz újból megélni a trónfosztott állapotot, ami egy testvér érkezésének természetes velejárója.

kristof2.jpg

Telt-múlt az idő és elérkezett a nap, amikor aktuálissá vált egy terhességi teszt elvégzése. Annak a bizonyos napnak a hajnalán, anyának különös üzenete érkezett saját tudattalanjából egy álom formájában. Az álomkép két csíkot mutatott egy terhességi teszten. S láss csodát! Ébredés után az álomkép a valóságban is megmutatkozott: Pozitív lett a teszt! Anya alig várta, hogy felébredjen a család, hisz egy ilyen nagyszerű hírt - egy emberkéről, ki ezentúl az életük része - rögvest meg kell osztani apával és a gyerekekkel is! Veronika kerek szemekkel nézett, számára még nehezen volt érthető a tény: kistestvére lesz! Apa és Dorka nagyon örültek. De anya a baba nemével kapcsolatban még nem tudott a nagylány számára egzakt információval szolgálni.

Ezek után többször álmodta ugyan, hogy fiú lesz és Dorka rajzaiban is fiúként mutatkozott meg a babácska. Néhány hét elteltével a technika csodás vívmányainak köszönhetően bebizonyosodtak a megérzések: Anya pocakjában egy kisfiú lakik! Dorkának teljesült a kívánsága!

kristof.jpg

Kristóf baba már hosszú hónapok óta az életük része, pedig még meg sem született. Dorka a jelenlévők létszámába mindig beszámítja, Veronika hozzábújik és édes hangon búgja neki: "Mmm Tisztosz, nagyon szejetjek, nőjj nagyja!". Simogatják, játékból etetik, itatják, érdeklődnek a fejődéséről, születéséről, tervezgetik vele a jövőt. Kristóf baba odabent is folyamatosan érezheti: szeretik és nagyon várják!